VITAMIN C-OLWAY S KOLAGENEM
Vitamin C je nejdůležitějším ze všech vitaminů, které přijímáme ve výživě, už pouze z důvodu jeho role v procesu tvorby tělesného kolagenu – bílkoviny mládí a hlavní složky pojivové tkáně. Člověk je jedním z nemnoha savců naší planety, jehož organismus nevytváří vitamin C v játrech. Extrémním příkladem katastrofálních následků jeho nedostatku jsou například kurděje, nemoc, která se projevuje zastavením procesů tvorby kolagenu. Ani dnes nemáme vždy možnost zcela účinně dbát o pravidelný přísun vitaminu C našemu organismu. Navíc mnohé nepříznivé civilizační vlivy nás stále častěji řadí mezi osoby, které potřebují zvýšený přísun této látky.
Syntetizovaná kyselina askorbová, která představuje jedinou nebo alespoň hlavní složku drtivé většiny výrobků distribuovaných ve světě jako vitamin C, je v lidském organismu jen slabě vstřebávána. Její systematická konzumace nebo konzumace ve vysokých dávkách, může v organizmu způsobovat nežádoucí vedlejší účinky. Bio-organický vitamin C, vyskytující se v přirozených bioflavonoidních vazbách vytvořených přírodou, se vstřebává stejně jako vitaminy získávané z potravin. Stejný je totiž i jeho původ
Dáváme vám do rukou vitamin C, který je obohacen o kolagen s největší anabolickou schopností a který dle názoru mnoha autorit je v současné době nejlepší Evropě. Doplňování stravy vysoce vstřebatelným kolagenem pomáhá udržovat normální strukturu a pružnost pokožky a správný stav kloubů.
Doplněk stravy
Poskytuje organizmu přírodní vitamin C, který:
Růže Šípková Rosa canina
V plodech šípkové růže lze identifikovat více než 130 organických sloučenin. Obsah vitaminu C v nich je 10 krát větší než například v ovoci černého rybízu a 100 krát větší než u jablek. Odrůdy Rosa canina, které byly vyšlechtěné v Polsku, patří mezi rekordmany z hlediska obsahu dobře biologicky dostupného vitaminu C získaného z přírody. Jsou také bohaté na karotenoidy (m.j. beta-karoten, lykopen, xantofyly) a flavonoidy (astragalin, isokvercetin a tilirozid) a proanthocyanidiny). Obsahují vitaminy B1, B2, B3, (PP), A, E a K. Plody šípkové růže jsou také zdrojem minerálních látek, a to jak makroprvků - včetně fosforu, draslíku, vápníku, hořčíku, tak i stopových prvků - železa, mědi, manganu a zinku.
Polyfenoly obsažené šípkové růži vykazují antioxidační působení přímou reakcí s volnými radikály a tím, že oslabují nebo posilují působení enzymů. Studie ukazují, že v přítomnosti polyfenolů mohou fyziologické účinky kyseliny askorbové růst od 50 až do 400%. Přírodní vitamin C ve spojení se syntetizovaným je lépe absorbován lidským organizmem a 3 ÷ 5 krát aktivnější. Pro srovnání – náš organizmus využívá syntetickou formu krystalické kyseliny askorbové H6C8O6 (neboli E300) pouze z 30-40%. Přírodní vitamin C se lépe vstřebává v zažívacím traktu, účinněji působí, protože rychleji dosahuje a déle udrží potřebnou koncentraci v organizmu. V přírodě se vždy vyskytuje společně s flavonoidy, fenolickými kyselinami a karotenoidy, které ji stabilizují a zajišťují synergický efekt.
Pro Kolagen,
který se nachází v našem doplňku stravy, je charakteristická nejvyšší biologická aktivita a stravitelnost aminokyselin, z nichž je složen. Je získáván metodou, která je chráněna patentem. Nutnost suplementace organizmu kolagenem se začíná projevovat přibližně již od 26. roku života. Pravidelné doplňování kolagenu zpomaluje procesy stárnutí tkání, které způsobují četné potíže: vlasy ztrácejí lesk a stávají se křehké, kůže ztrácí svou pružnost a pevnost, objevují se bolesti kloubů a páteře.
Jeden sáček denně v době nejvíce vzdálené od jídla obsahujícího ovoce, zeleninu nebo jiné zdroje přírodního vitamínu C. Doporučujeme rovněž rozdělit tuto dávku na 2-3 menší porce v průběhu dne. Přípravek rozpustit ve sklenici vody.
Počet kusů v balení: 30 ks
Telefon: +420 596 411 182 | +420 605 222 665 | GDPR | © 2006-2023 COLWAY Česká republika